Srbija prošle godine reciklirala 6,8% više otpada

Srpski recikleri su tokom prošle godine prikupili 174,7 miliona tona otpada, od čega je uspešno tretirano 174,3 miliona tona, što je za 6,8 procenata više nego u prethodnoj godini, objavio je Republički zavod za statistiku (RZS).

U Srbiji su u prošloj godini sektori poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, rudarstva, prerađivačke industrije, snabdevanja električnom energijom, gasom i parom, snabdevanja vodom i upravljanja otpadnim vodama, građevinarstva i uslužnih delatnosti odbacili 174,7 miliona tona otpada, što u odnosu na prethodnu godinu predstavlja povećanje za čak 149,4 posto.

Posmatrano po sektorima, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo su u 2022. godini produkovali tri posto više otpada u odnosu na prethodnu godinu, sektor rudarstva je zabeležio rast od 177,1 posto, snabdevanja vodom i upravljanja otpadnim vodama od 40,8 posto, građevinarstva od 11,9 posto, a sektori uslužnih delatnosti rast od 8,4 posto, dok je prerađivačka industrija zabeležila pad nagomilanog otpada od 28,8 procenata, a snabdevanje električnom energijom, gasom i parom pad od 10 posto.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор