Raspisan novi konkurs za dodelu seoskih kuća

Ministarstvo za brigu o selu raspisalo je novi konkurs za dodelu subvencija za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom, za šta je namenjeno pola milijarde dinara, na koji mogu da konkurišu svi zainteresovani građani.

Rok za prijavljivanje za dodelu seoske kuće sa okućnicom je otvoren do utroška budžetskih sredstava, a najkasnije do 1. novembra ove godine, a pravo učešća imaju svi punoletni državljani Srbije mlađi od 45 godina – pojedinci, samohrani roditelji i parovi.

Podnosilac zahteva treba samostalno da pronađe kuću za sebe, a zatim da se obrati lokalnoj samoupravi na čijoj je kuća teritoriji. Maksimalni iznos pojedinačne subvencije ove godine iznosi 1,2 miliona dinara, prenosi agencija Tanjug.

Prema rečima ministra za brigu o selu Milana Krkobabića, ova godina će biti rekordna po broju useljenih, s obzirom na to da će biti dodaljeno oko 3.000 seoskih kuća sa okućnicom, uz obuhvat oko 15.000 ljudi.

– Rebalansom će biti dodatno izdvojena znatno veća sredstva, a ubrzo startuje i program namenjen žiteljima sela koji reše da pokrenu ili prošire sopstvene poslove najrazličitijeg tipa. Za to mogu da računaju na pomoć u iznosu do 10.000 eura. Za pogranične delove Srbije ta sredstva će biti i veća. Srbija mora da radi i ni jedan njen deo ne sme da ostane prazan – poručio je Krkobabić.

Inače, tokom prethodne tri godine useljeno je ukupno 2.650 kuća u selima širom Srbije, a krov nad glavom je dobilo 10.000 ljudi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор