Konkurs za dodelu 15 seoskih kuća povratnicima iz inostranstva

Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije raspisao je javni poziv za jedinice lokalne samouprave za dodelu sredstava za kupovinu 15 seoskih kuća sa okućnicom, odnosno odgovarajuće nepokretnosti za stanovanje, u cilju poboljšanja uslova stanovanja povratnika iz inostranstva po osnovu Sporazuma o readmisiji.

Realizacija Projekta „Reintegracija povratnika po sporazumu o readmisiji iz Nemačke i drugih zemalja EU kroz obezbeđivanje trajnih stambenih rešenja“ omogućena je uz podršku globalnog programa Nemačke razvojne saradnje „Migracije za razvoj“, koji u Srbiji sprovodi Nemačka organizacija za međunarodnu saradnju (GIZ).

Maksimalan iznos sredstava za kupovinu stanbenog prostora, koja može dobiti jedna lokalna samouprava iznosi 4.528.925,55 dinara, dok je maksimalan iznos sredstava po jednom korisniku, odnosno po porodičnom domaćinstvu, 1.509.641,85 dinara, prenosi eKapija.

Javni poziv je otvoren do 24. marta, nakon čega će biti izabrane jedinice lokalne samouprave koje ispunjavaju propisane uslove. Tekst javnog poziva, prijavni obrazac, kao i sva ostala dokumentacija, nalazi se na zvaničnom sajtu Komesarijata za izbeglice i migracije.

Globalni program „Migracije za razvoj“ (PME) deo je šire inicijative nemačkog Saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj (BMZ), koja promoviše održivu reintegraciju povratnika i ostanak u matičnoj zemlji, putem stvaranja mogućnosti za dostojanstven rad i život, saopštavaju iz GIZ-a.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор