Još 65 seoskih kuća dodeljeno mladim porodicama

Još 65 seoskih kuća dobiće nove stanare, a prva takva, za čiju su kupovinu u ovom ciklusu mladoj porodici dodeljena sredstva, nalazi se u selu Željuša kod Dimitrovgrada, saopštio je ministar za brigu o selu Milan Krkobabić.

Seoske kuće dobilo je osam mladih poljoprivrednika, 12 samohranih roditelja i 45 porodica. Nakon prve sednice Komisije za dodelu bespovratnih sredstava za kupovinu seoskih kuća sa okućnicom u ovoj godini, Krkobabić je izvestio da su novi stanari još mlađi nego prošlogodišnji i da u proseku imaju 29,6 godina.

Cena najjeftinije dodeljene nekretnine iznosi 588.168 dinara, a nalazi se u selu Bačko Gradište u opštini Bečej, dok je cena više kuća u Apatinu, Baču i Bačkoj Palanci dostigla najskuplji iznos od 1,2 miliona dinara.

Ovim programom je, kao i prošle godine, bila predviđena dodela subvencija mladim bračnim i vanbračnim parovima, samohranim roditeljima i poljoprivrednicima do 45 godina starosti, za šta je iz republičkog budžeta izdvojeno 500 miliona dinara.

Na čelu Komisije za ocenu i kontrolu realizacije ovog projekta nalazi se rektor Beogradskog univerziteta Vladan Đokić, dok je njegov zamenik agroekonomista Milan Prostran, navodi se na sajtu Vlade Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор