Kostolac dobio međunarodno putničko pristanište

U Kostolcu je juče zvanično otvoreno međunarodno putničko pristanište, sedmo takvo u Srbiji, koje će, prema predviđanjima, uslužiti 30.000 do 50.000 turista godišnje, a čiji će operater biti Arheološki park „Viminacijum“.

– Kostolac ima potencijal da postane nezaobilazna tačka na ruti kruzera kroz Srbiju, pre svega zbog neposredne blizine arheološkog parka Viminacijum. U našu zemlju dolaze kruzeri iz Amerike, Kanade, Meksika, Japana i Izraela, tako da nas pristaništa spajaju sa celim svetom – istakao je Vuk Perović, direktor Agencije za upravljanje lukama.

Izgradnju pristaništa investirali su Agencija za upravljenje lukama i Ministarstvo turizma, a Grad Požarevac je uložio značajna sredstva u nedostajuću infrastrukturu. Gradonačelnik Požarevca Saša Pavlović je na otvaranju pristaništa izrazio zadovoljstvo što je završen projekat koji je započet pre nekoliko godina.

On je rekao da je sa otvaranjem pristaništa Kostolac upisan u nautičku kartu Evrope i dodao da je za Požarevac pristanište važno isto kao aerodrom za glavni grad, budući da su Požarevac i Srbija preko njega sada povezani sa celim svetom.

– Sa otvaranjem pristaništa Grad Požarevac će biti u prilici da ugosti nove turiste. U Kostolac od juče mogu da pristaju i veliki kruzeri koji krstare Dunavom na međunarodnim turama, pa će njihovi putnici sada imati priliku i da posete “Viminacijum” i druge znamenitosti našeg kraja – poručio je gradonačelnik, a prenose lokalni mediji.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор