Vojvodina ponovo parovima poklanja kuće na selu

Pokrajinski Zavod za ravnopravnost polova saopštava da je objavljen novi konkurs za dodelu novčanih sredstava bračnim i vanbračnim parovima za kupovinu seoskih kuća na teritoriji AP Vojvodine.

Po rečima direktorke Diane Milović, konkurs za dodelu sredstava bračnim parovima koji žele da ostanu ili da dođu da žive na selu, najaktuelniji je program Zavoda, koji ženama omogućava da postanu suvlasnice nepokretnosti i time na neki način unaprede svoj ekonomski položaj.

AP Vojvodina je do sada realizovala ukupno pet konkursa za kupovinu i dodelu seoskih kuća bračnim parovima, za šta je iz budžeta Pokrajine izdvojeno 220 miliona dinara, a 218 žena su na ovaj način postale suvlasnice kuće na selu, prenosi RTV.

– Ove godine je opredeljeno 30 miliona dinara za novih 30 bračnih i vanbračnih partnera. Osnovni uslov konkursa je da novčani iznos za koji parovi konkurišu ne može preći milion dinara. Ostali uslovi i dokumentacija koja je potrebna za učešće na konkursu nalaze se na našem sajtu. Konkurs traje do 15. aprila, a dodela ugovora se očekuje polovinom juna – najavila je Milovićeva.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор