Mladim bračnim parovima kuća na poklon!

made-in-germany-rs-kuca-poklon

Mladi bračni parovi koji su spremni da žive u nekom od vojvođanskih sela, od ove nedelje mogu da konkurišu za stambeno zbrinjavanje. Da bi pomogla mladim bračnim parovima, ali i podmlađivanju vojvođanskih sela, Pokrajina Vojvodina će učestvovati u kupovini kuće sa sumom do milion dinara, dok je za ceo projekat do kraja godine opredeljeno ukupno 40 miliona dinara, prenosi „RTV“.

Nakon gotovo dve decenije podstanarskog života, porodica Opačić je od Fonda za pružanje pomoći izbeglim, prognanim i raseljenim licima, dobila kuću u Pavlišu. Tri generacije ove porodice zahvalne su što nakon toliko godina nastavljaju život u kući koju mogu da nazovu svojim domom.

– Jeste da je kuća stara, da ima tu još dosta da se ulaže, ali ima dovoljno prostora da svako ima svoj kutak i svoj mir – kaže Đuka Opačić.

Neki od uslova konkursa jesu da ni jedan od supružnika nema nekretninu uknjiženu na svoje ime, kao i da u obzir dolaze sva sela, osim prigradskih naselja. Na konkurs mogu da se prijave bračni parovi starosti do 40 godina, a kako je rekao pokrajinski sekretar za zapošljavanje Miroslav Vasin, potrebno je da bar jedan bračni drug ima posao u gradu.

Prema procenama, prve kuće mogle bi biti kupljene već do kraja godine, a ukoliko bude dovoljnog interesovanja, sledeće godine će biti opredeljeno još više sredstava za kupovinu kuća i zbrinjavanje mladih bračnih parova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор