Moderne tehnolgije na sajmu Agro Belgrade 2024

Međunarodni sajam voćarstva, povrtarstva i vinogradarstva Agro Belgrade 2024, koji će biti održan od 25. do 27. januara na Beogradskom sajmu, predstaviće posetiocima i stručnoj javnosti moderne tehnologije u navodnjavanju, protivmraznoj i protivgradnoj zaštiti, javlja agencija Tanjug.

– Što se tiče robnih grupa i izložbenog dela, svi koji dođu na sajam moći će da vide poljoprivrednu mehanizacija, priključne mašine, pametne sisteme i dronove, ali i razne berače za borovnice, višnje i grožđe – najavio je direktor ove manifestacije Vladimir Živanović.

On objasnio da će jedan od segmenata sajma biti i B2B sastanci sa poslovnim partnerima iz svih delova sveta, čiji je cilj plasman srpske robe, voća i povrća na što bolji način.

– Povezujemo izvoznike i velike kompanije koje su prisutne na sajmu. Zato pozivamo i manja i srednja gazdinstva da posete ovaj događaj i te kompanije kako bi sa njima napravili dogovore i zajednički plasirali svoju robu na svetska tržišta – istakao je Živanović.

Osnivač „Agrodron tima“ Momir Alvirović je najavio da će posetioci sajma moći da se praktično upoznaju sa digitalizacijom i realnim rešenjima koja proizvođačima mogu da omoguće veliku uštedu i bolju konkurentnost.

– Posvećeni smo tome da kroz praktične primere prikažemo konkretnu primenu te digitalne mehanizacije. Ako ste u stanju da obavite neki tretman u voćnjaku, u vinogradu tačno u pravom trenutku, znači da to treba da uradite onda kada ta sredstva daju najbolje efekte, pa ćete tako imati veliku uštedu u inputima i nećete ponavljati te tretmane, a imaćete najbolji mogući rod – objasnio je Alvirović.

Glavni partneri sajma Agro Belgrade 2024 su Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Srbije, Sekretarijat za poljoprivredu Grada Beograda, USAID projekat „Velike male privrede“ i Privredna komora Srbije (PKS).

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор