Srpske IT firme imale više od 400 sastanaka na sajmu u Nirnbergu

Na upravo završenom sajmu integrisanih tehnolgija, Embedded World 2023, u nemačkom Nirnbergu, srpske kompanije iz ovog sektora imale su uspešan nastup i preko 400 poslovnih sastanaka, najviše sa potencijalnim partnerima iz Francuske, Švajcarske, SAD i Nemačke, prenosi eKapija.

Da je na sajmu vladalo veliko interesovanje za srpskim IT rešenjima i proizvodima potvrđuje i Nikola Teslić, direktor kompanije Oblo Living iz Novog Sada, specijalizovane za izradu komletnih sistema za upravljanje pametnim kućama na bazi lokacije korisnika, preko mobilnog telefona i usmeravanjem mobilnog uređajana. On je istakao da su o primeni softverskih i hardverskih rešenja imali razgovore sa najvećim proizvođačima UWB čipova poput NXP, Qorvo, STMicroelectronics, ali i sa velikim distributerima poput kompanije Arrow.

Direktor firme Mikroelektronika Nebojša Matić kaže da su se ove godine posetiocima sajma u Nirnbergu predstavili po šesnaesti put i da su imali oko 40 sastanaka, kako sa starim, tako i sa novim klijentima, kojima su prezentovali svoj novi koncept – Planet Debug, prvi servisni hardver, koji je izazvao veliku medijsku pažnju.

Svoje proizvode u okviru srpskog nacionalnog paviljona, koji su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije organizovale pod sloganom „Powered by Intellect, Driven by Values“, prikazalo je deset naših kompanija: novosadski Oblo Living i Syrmia i beogradski Novelic, Bitgear Wireless Design Services, HTEC Group, Elsys Eastern Europe, Meraxes Solutions & Services, Mikroelektronika, Decode i Veriest Venture Serbia.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор