Srpske kompanije na Sajmu zaštite u Diseldorfu

Na Međunarodnom sajmu lične zaštite, bezbednosti preduzeća i zaštite zdravlja na radu “A+A”, koji se od 26. do 29. oktobra održava u nemačkom gradu Diseldorfu, devet srpskih kompanija će predstaviti svoj asortiman lične zaštitne opreme.

Treći po redu nastup domaćih kompanija na najvećoj svetskoj izložbi za sigurnost, bezbednost i zaštitu zdravlja na radu organizovale su Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS) uz podršku Švajcarskog programa za promociju izvoza (SIPPO), javlja eKapija.

U okviru Nacionalnog paviljona Srbije, publici u Diseldorfu predstaviće se osam naših kompanija – Bramy iz Aleksandrovca, Jugotex iz Smedereva, S&D Tekstil iz Stare Pazove, Stim Import iz Loznice, Trayal Korporacija iz Kruševca, Tigar iz Pirota, Leon iz Šapca i Yukk Zipplast iz Požege, dok će samostalni nastup i ove godine imati kompanija “Krke System” iz Novog Sada. Oni će prikazati svoje zaštitne i bezbednosne uniforme, zaštitnu, anatomsku obuću i drugu opremu koja tokom rada pruža bezbednost.

Prema rečima Bojane Lalović iz Službe za organizaciju sajmova, manifestacija i događaja PKS, Komora je uz finansijsku podršku SIPPO formirala interaktivnu hibridnu platformu za održavanje bilateralnih poslovnih sastanaka tokom sajma, kako bi što više kompanija dobilo priliku da se poveže sa poslovnim partnerima.

– Uz pomoć platforme, koja se nalazi na internet na stranici https://expo.pks.rs/, svi partneri srpskih kompanija, koji iz objektivnih razloga ne budu mogli da budu prisutni na sajmu, moći će da održe sastanak i posete nacionalni štand – poručila je Lalovićeva i objasnila da su bezbednost i zaštita zdravlja na radnom mestu u poslednje vreme postali posebno značajni, budući da su ljudi na rukovodećim mestima u kompanijama postali svesni da briga o zaposlenima zapravo predstavlja ulaganje koje obezbeđuje dalji rast.

Sajam A+A omogućava učesnicima i posetiocima upoznavanje sa novim trendovima u tehnologijama i materijalima koji se primenjuju u ovoj specifičnoj oblasti tekstilne i industrije obuće, kao i praćenje potreba krajnjih korisnika. Uprkos pandemiji, na sajmu u Diseldorfu ove godine će svoje proizvode predstaviti čak 1.245 kompanija iz svih krajeva sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор