Počinju sajmovi energetike, ekologije i zaštite na radu

Sutra na Beogradskom sajmu počinju sajmovi energetike, ekologije, prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu, koji će trajati do do 5. oktobra.

14. Međunarodni sajam energetike ove godine će pažnju javnosti usmeriti na problematiku obnovljivih izvora energije, tržišta električne energije, investicija i tehnoloških inovacija u oblasti energetike, energetske efikasnosti, proizvodnje biomase i biogasa.

U isto vreme, u hali 1 Beogradskog sajma, od 3. do 5. oktobra, će biti odražan i 15. EcoFair, posvećen sistemima i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim fokusom na „zelenu ekonomiju“, reciklažnu industriju, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom.

Posebna pažnja će, kako najavljuju sa Beogradskog sajma, biti usmerena na tretiranje ulaganja u ekologiju kao ulaganja u zdravlje, a uz to i na problematiku strateškog planiranja i finansiranja u očuvanje životne sredine, upravljanje projektima u ovoj oblasti, lokalne investicione projekte i upravljanje otpadom u lokalnim sredinama, kao i na problem rešavanja pitanja istorijskog zagađenja.

Od 2. do 5. oktobra se u sajamskoj hali 2 istovremeno održava i 41. međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu, 112 EXPO, čija će se centralna tema odnositi na procenu i upravljanje rizicima u vanrednim situacijama, suprotstavljanje nepredvidivim i neočekivanim vanrednim situacijama koje ugrožavaju ljudske živote i imovinu, kao i na bezbednost i zaštitu zdravlja na radu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор