Goč obnavlja kapacitete dečijeg odmarališta

U poznatom dečijem odmaralištu na planini Goč, tridesetak kilometara od Kraljeva, nedavno je otvoren novi hotel sa 130 kreveta, veličine oko 1.700 kvadrata, u čiju izgradnju je gradska uprava Kraljeva uložila oko 76 miliona dinara bankarskog kredita.

Stari hotel Dobre vode približnog je smeštajnog kapaciteta kao i novi, pa na ovoj planini sada u jednoj smeni može da boravi oko tri stotine gostiju, uglavnom dece školskog uzrasta. Inače, Goč već odavno svi nazivaju dečijom planinom, takozvanom školom u prirodi, u kojoj deca uživaju, a tokom zime uče da skijaju.

U ovom odmaralištu je okončan i sudski proces koji su pokrenuli bivši radnici ski-kluba tražeći isplatu zaostalih zarada, a izvršenje presude nije se moglo izvesti bez prodaje uspinjače, ski-lifta, mašina za tabanje snega i ski-sanki, a na “doboš” su otišli čak i stubovi uspinjače, koji su demontirani i prodati otpadu, prenosi “Politika”.

Međutim, iz uprave Kraljeva sada poručuju da će Goč ponovo biti skijalište, prvenstveno namenjeno deci i početnicima u skijanju. Ministarstvo omladine i sporta je opredelilo 15 miliona dinara, a toliko će uložiti i grad Kraljevo, kako bi već za narednu zimsku sezonu bio montiran novi, moderan ski-lift, dužine oko tri stotine metara, najavljuje direktor dečjeg odmarališta Ivan Milić.

– Na osnovu novih ugovora sa školama sa područja Kraljeva i drugih okolnih opština i gradova, prošireni smeštajni kapaciteti dečijeg odmarališta na Goču biće popunjeni već od početka naredne godine, pa sve do kraja leta – tvrdi Milić.

Po rečima gradonačelnika Kraljeva Predraga Terzića, zalaganjem ministarke Slavice Đukić Dejanović država je izdvojila oko osam miliona, a grad Kraljevo još 2,5 miliona dinara, kako bi se obnovili postojeći i izgradili novi sportski tereni.

– U akciju obnove Goča uključiće se i javna preduzeća, pa će Elektroprivreda izgraditi novu trafostanicu koja će poboljšati snabdevanje strujom, dok će Telekom, sa novim instalacijama, poboljšati kvalitet svojih usluga, tako da će Goč sijati starim, a novim sjajem – poručuje Terzić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор