Na Zlataru i snega i sunca

Snega na Zlataru ima dovoljno, pa ljubitelji aktivnog zimskog odmora mogu nesmetano da uživaju u skijanju i pored prolećnog vremena i temperatura koje prelaze 10 stepeni.

Skijašima je na raspolaganju nekoliko staza, među kojima i jedna koja vodi do samog centra Nove Varoši. Staze su dobro uređene, a rekreativna staza je duga 600 metara i opslužuje je žičara sidro. Cena ski-pasa za odrasle iznosi 800, a za decu 600 dinara.

– Na stazama ima dovoljno utabanog snega. Jedna naša staza je prava retkost i u Srbiji i na Balkanu. Duga je 1.300 metara i spušta se skroz do centra grada, a celom svojom dužinom je osvetljena i osnežena. To je jedna impozantna slika, nemate predstavu dok ne stanete na skije i stazu, onda vam se otvori vidik na grad. Mislim da nigde ne postoji mogućnost da se stazom spustite do centra grada i autobuske stanice i da se vratite žičarom natrag. To je pravo uživanje – istakao je šef zlatarskog skijališta Salih Turkmanović za „Glas zapadne Srbije“.

Prema njegovim rečima, ova staza je kategorizovana za održavanje takmičenja, a dnevna cena ski-pasa na četvorosednoj žičari iznosi 1.200 dinara. Kako je napomenuo, na zlatarskom skijalištu prošla zimska sezona je bila solidna, ali se očekuje da će ova biti znatno bolja, jer su pripremljene brojne pogodnosti za sve posetioce te planine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор