Skijališta Srbije pozivaju skijaše i bordere!

made-in-germany-rs-kopaonik-pancicev-vrh

I pored neobično toplog vremena za ovo doba godine, ski centri u Srbiji rade punim kapacitetom i bez većih problema, pa “Skijališta Srbije” pozivaju sve ljubitelji skijanja i snouborda da se bez brige upute na neku od domaćih planina.

Odlično odrađena priprema skijaških staza, mešavinom prirodnog i veštačkog snega, doprinela je kvalitetnom postavljanju podloge, kako bi se ona održala uprkos pozitivnim temperaturama, navode Skijališta u svom saopštenju.

Upravo zahvaljujući niskim temperaturama i neprekidnom radu sistema za veštačko osnežavanje, skijanje na Kopaoniku je počelo još 30. novembra. Zahvaljujući iskustvu, najveći srpski skicentar je, kao i prethodnih godina, prvi započeo sezonu skijanja u ovom delu Evrope. Na Kopaoniku je u funkciji je 24 žičare i 35 staza na kojima je trenutno 45 centimetara utabanog snega.

I ski centri Stara planina i Tornik na Zlatiboru rade punim kapacitetima, obaveštavaju Skijališta. Na Staroj planini su u funkciji sve žičare i staze na kojima je 35 centimetara utabanog snega. Zlatiborski Tornik odoleva toplom vremenu, na stazama je snega 20 centimetara, a rade i sve ski instalacije.

Od ovog vikenda je počeo školski raspust, pa Skijališta Srbije poručuju svim ljubiteljima skijanja i snouborda da ne brinu i poziva ih da se upute na neku od domaćih planina. Skijaši sa Jahorine ili iz Slovenije, koji imaju sezonski ski pas za srpska skijališta, mogu da ih iskoriste i uživaju na skijanju u nekom od naših ski centara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор