Najbolji mesečni promet “Skijališta Srbije” ikad

made-in-germany-rs-skijanje

Promet “Skijališta Srbije” od 285 miliona dinara u februaru ove godine premašio je prošlogodišnji februarski promet, koji je do sada bio najveći u istoriji preduzeća.

Prema navodima vršioca dužnosti direktora Skijališta Srbije, Dejana Ljevnaića, poslovni prihodi preduzeća se u poslednje tri godine povećavaju za oko 25 procenata.

– Samo u decembru 2015. godine ostvaren je neto prihod koji je za 68 posto iznad neto prihoda u istom periodu prošle godine. Skijališta Srbije procenjuju da će neto dobit i za 2015. godinu iznositi oko 54 miliona dinara, što je više od 9 puta veća planirana neto dobit. Takav poslovni rezultat je ostvaren je zahvaljujući brojnim pozitivnim merama u prethodnom periodu, kao i umanjenju troškova, povećanim merama štednje i smanjenju broja stalno zaposlenih – istakao je Levnaić, a prenosi agencija „Tanjug“.

Racionalizacijom poslovanja i smanjenjem troškova u periodu od 2011. godine do danas, ostvarene su ukupne uštede u iznosu od oko 104 miliona dinara. Skijališta Srbije su u julu 2012. godine, samoinicijativno umanjila zarade svojih zaposlenih, u proseku za oko 18 posto. U periodu od januara do decembra 2015. godine broj stalno zaposlenih radnika je smanjen za pet, navodi se u saopštenju preduzeća.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор