Srpske kompanije na sajmu tehnike u Hanoveru

Na aktuelnom Međunarodnom sajmu tehnike „Hannover Messe 2019“, koji se održava u istoimenom nemačkom gradu od 1. do 5. aprila, predstavlja se i 10 kompanija iz Srbije, čiji su nastup organizovale Privredna komora Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS).

Pod zajedničkim sloganom „The tradition of producing excellence“, na hanoverskom sajmu se u okviru nacionalnog štanda Srbije predstavljaju kompanije: Albon engineering & manufacturing iz Rume, Perfom iz Požege, Sanvi i PPT Petoletka iz Trstenika, Resor iz Gadžinog Hana, Midmas iz Bačke Topole, kao i beogradske firme Aledjo, Vesimpex, Servotex i Ming.

Nastup na međunarodnom sajmu u Hanoveru omogućiće izlagačima da predstave svoje proizvode privredi i stručnoj javnosti i plasiraju ih na nova tržišta, kao i da ojačaju postojeće i steknu nove poslovne kontakte. Na ovom sajmu srpske kompanije će predstaviti svoje proizvode u Hali 4, na Nacionalnom štandu veličine 100 metara kvadratnih.

Sajam „Hannover Messe“ se održava više od 60 godina i predstavlja vodeći tehnološki događaj na tržištu Evrope. U prošloj godini na ovom sajmu je učestvovalo više od 6.500 izlagača i preko 220.000 posetilaca. Ni jedan drugi sajam na svetu ne prikazuje sve elemente u industrijskom lancu vrednosti na tako sveobuhvatan i detaljan način, što srpskim kompanijama otvara mogućnost i da učestvuju u interdisciplinarnoj razmeni znanja.

Iz PKS podsećaju da je Nemačka jedan je od glavnih partnera Srbije u spoljnotrgovinskoj razmeni i jedan od najvećih investitora u našoj zemlji. Privredna saradnja dve zemlje odvija se kroz robnu razmenu, bankarsko-finansijske poslove, ulaganje stranih partnera, oplemenjavanje, kompenzacione poslove, saradnju u oblasti saobraćaja, turizma, prenos visoke tehnologije, promet u slobodnim zonama, edukaciju srpskih stručnjaka, donacije…

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор