Lidl otvara nove prodavnice u Vrbas i Paraćinu

Nemačka kompanija Lidl Srbija 11. aprila nastavlja širenje svoje mreže supermarketa u našoj zemlji otvaranjem još dve prodavnice u Vrbasu i Paraćinu, čime će broj Lidlovih prodavnica u Srbiji porasti na ukupno 27.

Tokom proteklih pola godine Lidl je otvorio svoje prodavnice 19 gradova širom Srbije, a za otvaranje prodavnica u Vrbasu i Paraćinu nemački trgovinski lanac je za kupce pripremio posebne, slavljeničke cene, saopšteno je iz kompanije.

Kako se napominje, iako su sve Lidlove prodavnice u Srbiji građene po savremenom konceptu, te su identične, supermarket u Paraćinu će biti jedinstven po tome što čuva deo istorije. Naime, pred početak izgradnje ove prodavnice, na lokaciji je otkriveno arheološko nalazište koje je dalo uvid u delove prošlosti koje je Lidl, u saradnji sa Zavičajnim muzejom Paraćin, odlučio da sačuva od zaborava i podeli sa građanima ovog grada i ostatka Srbije.

Lidl Srbija je na ovom lokalitetu finansirao zaštitna arheološka istraživanja, tokom kojih su otkriveni različiti predmeti iz svakodnevnog života koji potiču iz I veka naše ere, poput delova nakita, tegova i raznovrsnih alata koji su napravljeni od kosti i kamena, a najveći broj artefakata čine delovi grnčarije. Zahvaljujući saradnji sa Zavičajnim muzejom, Lidlovi kupci će biti u prilici da se upoznaju sa replikama pronađenih predmeta koji govore o postojanju naselja u kojem su tokom I i II veka naše ere zajedno živeli Kelti, Dačani i Rimljani.

Nova prodavnice Lidla u Vrbasu biće otvorena na adresi Maršala Tita 2, dok će ona u Paraćinu biti na adresi Carice Milice 4, a obe će biti otvorene za kupce svakoga dana od 8 do 22 sata tokom cele nedelje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор