Lidl otvara prodavnice u Srbiji u oktobru

Lidl Logo

Nemački maloprodajni trgovinski lanac “Lidl” otvoriće u oktobru više od deset svojih prodavnica širom Srbije, saznaju “Večernje novosti”, iako u kompaniji ne žele da preciziraju tačan datum.

Anonimni izvor navodi da je od domaćih proizvođača Lidl već poručio veliki kontingent robe. Imajući u vidu da će tokom ovog meseca početi proizvodnja robe sa kraćim rokom trajanja, namenjene Lidlu, realno je predvideti da će se otvaranje prodavnica desiti baš u oktobru.

Ovom najavom konačno se završava preduga saga o dolasku jeftinog nemačkog trgovca u Srbiju, koji je u mnogim gradovima širom zemlje već odavno izgradio svoje prodajne objekte, a u junu svečano otvorio veliki distributivni centar u Staroj Pazovi. Sem toga, paralelno sa izgradnjom supermarketa, Lidl je već primio u stalni radni odnos čak 1.000 radnika, koji su u međuvremenu završili obuke širom regiona gde nemačka kompanija već posluje.

Kako su iz Lidla više puta najavljivali, oni će u Srbiji u isto vreme otvoriti najmanje 10 do 15 svojih prodajnih objekata, a kako Novosti nezvanično saznaju, u samim objektima već postoji roba i u njima radnici i kasiri već uvežbavaju svoje buduće zadatke.

Najveća nepoznanica u srpskoj javnosti jeste da li će Lidl uneti na naše tržište niže, prihvatljivije cene. Iako naši ekonomisti misle da se ništa neće dramatično promeniti, proizvođači i novi Lidlovi partneri u Srbiji tvrde da će cene biti prilično niže u odnosu na postojeće trgovinske lance.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор