Nagli skok vrednosti kriptovaluta

U poslednja dva dana vrednost kriptovaluta, na čelu sa najpopularnijim bitkoinom, snažno se povećala, za šta je, po mišljenju analitičara, zaslužan ponovo probuđeni entuzijazam među investitorima.

Bitkoin je u utorak bez ikakvog povoda u jednom momentu dostigao nivo od 5.000 dolara, a takvu vrednost nije imao još od novembra prošle godine. Njegova cena je kasnije malo oslabila, spustivši se na nivo od 4.761 dolar za jedan bitkoin, pokazuju podaci CoinMarketCapa.

Ipak, treba naglasiti da je pri takvoj ceni vrednost bitkoina porasla za više od 15 procenata u samo jednom danu, a tako veliki dnevni skok najtrgovanija virtuelna valuta ne pamti već godinu dana, prenosi Poslovni dnevnik.

Inače, pored bitkoina, porasla je vrednost i ostalih vodećih kriptovaluta, tako da ethereum sada vredi 153 dolara, što je osam posto više nego dan ranije, dok je litecoin skočio za gotovo 13 posto na 68 dolara. Svi ovi skokovi su omogućili da ukupna tržišna kapitalizacija digitalnih valuta poraste u jednom danu za 19 milijardi dolara na gotovo 163 milijarde dolara.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор