Vojvođanski povrtari i voćari na sajmu Fruit Logistica

Vojvođanski proizvođači voća i povrća održali su više od 100 poslovnih sastanaka sa potencijalnim partnerima iz inostranstva na sajmu Fruit Logistica u Berlinu, na kom su od 8. do 10. februara učestvovali u organizaciji Razvojne agencije Vojvodine.

Kao jedna od vodećih manifestacija tog tipa u svetu, Fruit Logistica okuplja proizvođače, uvoznike, izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanja i rukovanje plodovima, kao i sve druge koji su deo ovog sektora, pri čemu nudi i vrhunske mogućnosti za umrežavanje i saradnju.

Ovogodišnji sajam, na kom su vojvođanski proizvođači učestvovali po četvrti put, bio je posećeniji u odnosu na prošlogodišnji, sa ukupno 2.600 izlagača iz 92 zemlje sveta, navode iz Razvojne agencije Vojvodine i navode da domaći proizvođači kažu da su zadovoljni rezultatima svog nastupa.

– Zadovoljni smo organizacijom i postignutim rezultatima. Održali smo više od 10 sastanaka, na obostrano zadovoljstvo, rekao bih. Razgovarali smo sa predstavnicima kompanija iz više zemalja, među kojima i iz Hrvatske, Poljske, Rumunije i Nemačke, a najviše interesovanja pokazali su za našu svežu borovnicu i otkup njenog celog roda – priča Srđan Dakić, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva „Sweet Blueberry“ iz Ratkova.

Prema rečima Nikole Nenadovića, direktora ogranka u Agrouniji, iz sastava MK grupe, jednako interesovanje na ovogodišnjem sajmu Fruit Logistica vladalo je i za srpskim jabukama, prenosi agencija Tanjug.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор