Veliko interesovanje za srpske proizvode na sajmu Fruit Logistica

Sudeći po velikom interesovanju posetilaca, 13 srpskih kompanija imalo je odličan nastup na upravo završenom međunarodnom sajmu svežeg voća i povrća „Fruit Logistica 2022“, koji se održavao u Berlinu od 5. do 7. aprila,

U organizaciji Privredne komore Srbije i Razvojne agencije Srbije, u Berlinu su se ove godine predstavile kompanije: Select Fruit, Hladnjače Brestovik, Borovnica klub, Fruct Company, Ćirić agro, Forma BM, Vija Product, Pollino Fruit, Berry 4U, Apple World, Agro Bel System, Delta agrar i Terra Optima.

Na Nacionalnom štandu Srbije vladala je velika gužva, a naši privrednici su već od prvog dana sajma imali kvalitetne sastanke sa potencijalnim inostranim partnerima, tokom kojih se razgovaralo o novim izvoznim aranžmanima. Najviše interesenata za srpsko voće i povrće bilo je iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, Indije, Švedske, Velike Britanije, Poljske i Holandije, navodi se u saopštenju PKS.

Nacionalni štand Srbije posetila je i ambasadorka Srbije u Berlinu Snežana Janković, koja je sa izlagačima razgovarala o poslovnim prilikama za plasman svežeg voća i povrća u inostranstvo, kao i o prednostima i izazovima sa kojima se privrednici suočavaju u poslovanju.

Ovogodišnji berlinski sajam Fruit Logistica bio je odlična prilika za proizvođače iz Srbije da steknu nove kontakte, dogovore poslove i povećaju izvoz svojih proizvoda, s obzirom na to da je u pitanju jedan od najvećih svetskih sajmova svežeg voća i povrća. Na ovom sajmu prošle godine je učestvovalo 3.334 izlagača iz 91 zemalje, a posetilo ga je više od 72.000 gostiju iz 135 zemalja sveta.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор