Berlin u aprilu organizuje sajam Fruit Logistica

Najveći svetski sajam za globalnu trgovinu svežim voćem i povrćem – Fruit Logistica ove godine će biti održan u Berlinu od 5. do 7. aprila, javlja Agroklub.

Na poslednjem takvom sajmu, koji je održan 2020. godine, svoje proizvode, usluge i tehnička rešenja predstavilo je 3.300 izlagača iz više od 90 zemalja. Tada je učestvovalo i oko 73.000 dobavljača, a manifestacija je privukla posetioce iz čak 135 zemalja sveta.

Berlinski sajam svežeg voća i povrća se održava na prostoru od oko 138.000 kvadratnih metara i pored proizvođača, okupiće i brojne uvoznike i izvoznike, trgovce na veliko i malo, stručnjake za pakovanje i rukovanje plodovima, za transport, logistiku i sve one koji pripadaju ovom sektoru.

– Pripreme su odavno počele. Verujemo u važnost održavanja manifestacije u Berlinu, ali pandemija ostaje izazov. Očekujemo da će situacija početi da se ublažava u februaru zbog preduzimanja mera opreza. Proizvođači i celokupni sektor imaju jaku želju i potrebu da se susretnu uživo – rekao je direktor sajma Kaj Mangelberger i dodao da će 9. februara biti online predstavljena virtuelna platforma koja nudi priliku za povezivanje i koja će pomoći da se učesnici pripreme za sajam.

Organizatori su potvrdili da je veliki broj učesnika potvrdio svoj dolazak, kao i da se na manifestaciji očekuje predstavljanje brojnih noviteta, posebno u delu digitalizacije poslovanja. Oni su poručili da je nakon dve godine od poslednjeg održavanja, sada prilika da se vidi kako se sektor prilagodio pandemiji, ali i klimatskim promenama u celom lancu snabdevanja od proizvodnje do potrošnje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор