Beogradski sajam najavljuje za novembar pet manifestacija

Preduzeće Beogradski sajam najavljuje da će, uprkos ograničenjima koje je nametnula pandemija korona virusa, do kraja novembra organizovati pet tradicionalnih sajamskih manifestacija posvećenih energetici, ekologiji, vanrednim situacijama i zaštiti na radu, etno hrani i piću i zimskoj opremi i turizmu.

Kako se precizira u saopštenju, od 23. do 25. novembra održaće se 16. Međunarodni sajam energetike, kao jedan od najvećih i najrespektabilnijih godišnjih regionalnih skupova kompanija, korporacija, preduzeća, institucija i profesionalaca u sektorima električne energije, uglja, nafte, gasa, obnovljivih izvora energije, energetske efikasnosti i rudarstva, a koji će ovoga puta biti održan u uslovima teške globalne energetske krize.

U isto vreme i na istom mestu, pod zajedničkim sloganom “Snaga prirode”, biće organizovan i 17. Međunarodni sajam zaštite životne sredine i prirodnih resursa – “EcoFair”, posvećen sistemu i mehanizmima zaštite životne sredine, sa posebnim akcentom na zelenu ekonomiju, industriju reciklaže, obnovljive izvore energije i upravljanje otpadom. Pokrovitelji Sajma energetike i Sajma ekologije su Ministarstvo rudarstva i energetike i Ministarstvo zaštite životne sredine, u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije (PKS).

Pored ova dva sajma, takođe na istom mestu i u isto vreme, biće održan i 42. Međunarodni sajam prevencije i reagovanja u vanrednim situacijama i bezbednosti i zdravlja na radu – “112 Expo”, čija je tema zaštita od požara, poplava, zemljotresa, hemijskih akcidenata, povreda na radu, reagovanje u vanrednim situacijama, bezbednost i zdravlje na radu, pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja.

Odmah po završetku ovih manifestacija, Beogradski sajam će od 25. do 28. novembra organizovati još dve. Na 15. Sajmu etno hrane i pića, regionalnoj smotri tradicionalnih prehrambenih proizvoda namenjenih tržištu, biće predstavljeni nacionalni specijaliteti i proizvodi
karakteristični za uža geografska područja, najčešće kućne izrade, od organski gajenih sirovina, a pokrovitelj ove manifestacije je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.

U istom terminu održaće se i 35. “Expo-zim”, sajam zimske sportske opreme, koji će posetiocima omogućiti da na jednom mestu kupe željenu sportsku i rekreativnu opremu, razmene ili servisiraju polovne rekvizite i obezbede povoljne turističke aranžmane.

Svih pet sajamskih manifestacija biće organizovano i održano uz strogo poštovanje svih propisanih epidemioloških zdravstvenih mera, poručuju iz Beogradskog sajma.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор