Na Sajmu poljoprivrede u Šapcu više od 100 izlagača

U Šapcu je juče počeo 13. Sajam poljoprivrede, sa više od 100 izlagača, među kojima su i gosti iz Rumunije i Francuske, zbog čega je ova tradicionalna domaća manifestacija dobila i međunarodni karakter.

Dvodnevni Sajam u sportskoj hali „Zorka“ otvorio je gradonačelnik Šapca Aleksandar Pajić, koji je poručio da su susret poljoprivrednika i informacije o inovacijama u poljoprivredi nešto što daje dodatnu vrednost kvalitetu rada poljoprivrednika u našoj zemlji, čime može da se pospeši i poljoprivredna proizvodnja u gradu.

– Šabac ima 80.000 hektara obradivih površina i preko 10.000 aktivnih gazdinstava koja se bave poljoprivredom. Zbog toga je ovaj međunarodni sajam, gde imamo izlagače iz Rumunije i Francuske, jako bitan. Iz gradskog budžeta je izdvojeno 130 miliona dinara za mere koje poljoprivrednici koriste, a prošle godine smo imali 97 posto iskorišćenosti tog budžeta koji je iznosio 120 miliona dinara – rekao je Pajić na otvaranju Sajma i dodao da je ove godine budžet povećan jer ulaganje u poljoprivredu jeste ulaganje u razvoj grada Šapca.

Ove godine na Sajmu je prisutno više izlagača nego prethodnih godina, a novina su i strane firme. Prema rečima Dragana Ranđića, rukovodioca Odeljenja za poljoprivredu Grada Šapca, Sajam je prilika da se ljudi upoznaju sa najnovijim dostignućima u sferi mehanizacije, sferi đubriva, pesticida, da dobiju informacije o subvencijama koje nudi država i lokalna samouprava.

Šabački Sajam poljoprivrede, koji je organizovala Regionalna radio-televizija „AS“ pod pokroviteljstvom Grada Šapca i Odeljenja za poljoprivredu, održava se još danas u vremenu od 8 do 19 časova.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор