Počinje novosadski Sajam poljoprivrede

Danas počinje 86. Međunarodni poljoprivredni sajam u Novom Sadu, na kojem će se od 11. do 17. maja predstaviti više od 1.500 kompanija, institucija i organizacija iz 32 zemlje sveta, objavljeno je na sajtu sajma.

Na jednoj od najvećih i najznačajnijih agrarnih izložbi u centralnoj i jugoistočnoj Evropi kompanije će predstaviti najnovija tehnička i tehnološka dostignuća u oblasti poljoprivrede, naučna rešenja primenjena u poljoprivredi, organske prehrambene proizvode i one sa oznakama geografskog porekla. Biće predstvljena i najsavremenija poljoprivredna mehanizacija, ali i proizvodi i usluge iz dalekih krajeva sveta, najavljuju organizatori.

Pratećim programom sajma biće obuhvaćeni stručni skupovi i okrugli stolovi koji će se baviti najaktuelnijim temama iz oblasti poljoprivrede, dok će za privrednike biti organizovani i direktni poslovni sasatanci. Ove godine poljoprivredni sajam u Novom Sadu će po prvi put imati i zemlju partnera i zemlju prijatelja, a to su Italija i Tunis.

U okviru manifestacije tradicionalno će biti organitovana i Nacionalna izložba stoke, koja se priprema pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, a prvi put biće organizovana i Izložba genetskih potencijala na kojoj će biti predstavljene autohtone rase stoke. Organizatori navode da će, nakon više od 20 godina, posetioci moći da vide čak 17 kolektivnih izložbi, kao i da će Izložba poljoprivredne mehanizacije prikazati mašine koje predstavljaju najsavremenija dostignuća digitalne poljoprivrede, među kojima i one vrednije od pola miliona eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор