U Kragujevcu počinje Šumadijski sajam poljoprivrede

U Kragujevcu se od 8. do 11. septembra održava Šumadijski sajam poljoprivrede, 18. po redu, najveća jesenja izložba agrara u ovom delu Srbije na kojoj će se predstaviti vise od sto izlagača.

Među učesnicima manifestacije biće poljoprivrednici iz biljne i stočarske proizvodnje, distributeri poljoprivredne mehanizacije, opreme i alata, kao i predstavnici banaka, osiguravajućih kuća i mnogi drugi, navodi se u saopštenju Šumadija sajma.

Za četiri dana održavanja sajma najavljen je bogat prateći program ispunjen stručnim predavanjima i tribinama o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede, a u planu je i održavanje izložbe stoke i sitnih životinja. Ceo događaj pratiće bogat kulturno – umetnički program koji će se neprestano odvijati na centralnoj bini.

Brojne destilerije, vinarije, pivare i proizvođači hrane predstaviće posetiocima sajma autentične ukuse ovog dela Srbije. Na izložbi krava, ovogodišnji partner sajma, nemačka kompanija „Meggle“, pobedniku takmičenja za najbolja grla simentalske rase dodeliće kao prvu nagradu junicu simentalku.

Organizator događaja je Šumadija sajam, održava se pod pokroviteljstvom Grada Kragujevca, a partneri sajma su Dunav osiguranje i kompanija Meggle. Radno vreme sajma je od 10 do 20 sati, osim u nedelju kada će trajati do 18 časova, a ulaz je za sve slobodan.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор