Audijev električni bicikl košta 8.900 eura

Nemačka automobilska kompanija Audi, u saradnji sa italijanskim proizvođačem „Fantic“, proizvodi bezimeni, ali vrlo moćan električni bicikl, koji se dizajnerski oslanja na RS Q e-tron, bolid sa relija Pariz-Dakar.

Ram ovog e-bicikla izrađen je od aluminijuma, a detalji su od ugljeničnih vlakana. Pogon se sastoji od Brose S-MAG 36V elektromotora, snage 250 W, koji daje čak 90 Nm obrtnog momenta, dok je baterija Fanticova, kapaciteta 720 Wh, navodi Index.

Komponente pogona su Sram GX Eagle, točkovi Mavic E-Deemax, a pneumatici Vittoria. Zadnja guma je od 27.5 inča, a prednja od 29 inča, što pokazuje da je u pitanju vrlo sposoban enduro bicikl.

Za ovako naročiti proizvod i cena je naročita i iznosi 8.900 eura. Iako zvuči puno, ovaj bicikl je vrlo sličnih, gotovo istih karakteristika, kao i onih iz ponude Fantica, koji su neznatno jeftiniji, ali imati Audijev potpis na biciklu za mnoge vredi jako puno.

Dovoljno je samo reći da je Audi tokom prošle godine prodao preko 100.000 ovih e-bicikala, što je rast od čak 44 posto u odnosu na prethodnu godinu, piše Bikeradar.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор