I Mercedes ima svoj električni bicikl

Renomirani nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz je, u saradnji sa kompanijom N+, napravio novi električni bicikl koji više liči na običan nego na električni, a koji može da postigne najveću brzinu od preko 30 km/h.

Budući da se izgled električnih bicikala znatno poboljšao poslednjih godina i da su noviji električni bicikli mnogo elegantniji u odnosu na pređašnje, sada se i Mercedes oprobao na ovom polju, predstavivši javnosti najnoviji model električnog bicikla EQ Formula E Team eBike, prenosi agencija Tanjug.

Za ovaj bicikl se ne bi reklo da ima motor ili bateriju, jer je daleko sličniji klasičnom drumskom biciklu nego brdskoj verziji sposobnoj za uspone. Okvir bicikla je napravljen od ručno poliranog aluminijuma i tek je malo deblji od okvira klasičnog bicikla, a u njemu su smešteni baterija i drugi priključci koji omogućavaju da se bicikl puni električnom energijom.

Ovaj dvotočkaš pokreće 36-voltna Panasonic baterija, sa autonomijom vožnje od 100 kilometara pre narednog punjenja. Baterija se može ukloniti, a potrebno je tri i po sata da se napuni do kraja. Napaja 250-vatni električni motor, koji biciklu omogućava da dostigne brzinu od nešto više od 30 km/h. Zbog položaja baterije i motora u centralnom delu rama, E Team eBike ima izuzetnu stabilnost. Viljuške bicikla su od ugljeničnih vlakana, a gume su otporne na probijanje.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор