Srpski studenti napravili najbolji električni bicikl na svetu

Na međunarodnom takmičenju u oblasti inovativnih i energetski efikasnih rešenja „International Future Energy Challenge“ (IFEC), održanom od 29. do 31. jula u Medisonu (SAD), tim studenata sa Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu H-Bridges je osvojio nagradu za najbolji električni bicikl na svetu.

U finalu ovog takmičenja učestvovalo je 10 timova sa svih strana sveta, koji su se suočili sa izazovom da uspešno konstruišu elektropogon za bicikl. Kako bi timovi što bolje usavršili svoje izume, oraganizatori su ih motivisali novčanim nagradama u iznosu od 10.000, 5.000, 3.000 i 1.000 američkih dolara.

Članovi srpskog tima su prototip svog električnog bicikla konstruisali u laboratoriji za digitalno upravljanje i električna vozila na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu i već tokom polufinala su uspešno odgovorili na sve zahteve organizatora. Tim iz Srbije činilo je 14 studenata sa odseka za Energetiku, Signale i sisteme, Elektroniku, Telekomunikacije i Informacione tehnologije, a mentori su im bili prof. dr Slobodan Vukosavić i asistent Aleksandar Milić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор