Audi ponudio kupcima pristupačniji E-Tron

Nemački proizvođač automobila Audi počeo je da uvodi pristupačnije verzije svog električnog modela E-Tron, izbacivši na tržište varijantu pod oznakom E-Tron 50 Quattro, sa manjim baterijskim pakovanjem koje pretpostavlja i slabije performanse vozila, ali i njegovu nižu cenu.

Umesto baterije od 95 kWh u verziji 55, nova verzija E-Tron 50 Quattro raspolaže sa baterijom od 71 kWh, koja mu obezbeđuje autonomiju vožnje od oko 300 kilometara po novim WLTP standardima, ili za 90 km manje od snažnije verzije, a i lakši je za 120 kilograma.

Ovaj automobil raspolaže sa 310 KS i 540 Nm, uz maksimalnu brzinu od 189 km/h, a do 100 km/h ubrzava za 7 sekundi. Radi povećanja efikasnosti, novi E-Tron tokom vožnje uglavnom koristi zadnji elektro-motor, dok će se prvi aktivirati samo u slučaju da je to potrebno. Osnovna verzija ovog modela ima vazdušno vešanje, što joj obezbeđuje vrhunsku stabilnost i upravljivost.

Mogućnosti brzog punjenja baterije iste su kao i kod primarne verzije, ali novi E Tron 50 može da prihvati do 120 umesto 150 kW, te je za 80 posto kapaciteta potrebno pola sata punjenja. Iz kompanije javljaju da će proizvodnja modela E-Tron 50 Quattro početi ove godine uporedo sa početkom proizvodnje modela 55 u Belgiji, ali još uvek nisu otkrili kolika će mu biti cena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор