Novi Audi R8 će pokretati struja

Nemački proizvođač luksuznih automobila Audi potvrdio je da će nova generacija njegovih R8 modela biti elektrifikovana, iako u sedištu u Ingolštatu još uvek nisu tačno odlučili kakvu će vrstu motora koristiti.

Tim povodom, direktor Audi Sport odeljenja Oliver Hofman je otkrio da za sledeći R8 kompanija ima nekoliko interesantnih koncepata i potvrdio da novi superautomobil neće imati samo motor na unutrašnje sagorevanje (SUS).

– Mislim da nećemo razvijati naslednika aktuelnog modela sa atmosferskim motorom, niti sa standardnim SUS motorom. U budućnosti ćemo elektrifikovati R8, ali se još nismo odlučili koji vid elektrifikacije ćemo koristiti. Stoga radimo na novom konceptu i u kontaktu smo sa upravnim odborom. Za sada imamo neke veoma interesantne koncepte u pogledu motora, kao i u pogledu cele koncepcije ovog automobila – rekao je Hofman.

Aktuelna druga generacija R8, koja je bazirana na platformi na kojoj je napravljen i Lamborghini Huracan, na tržištu je od 2015. godine, a pokreće ga motor V10 5,2 FSI.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор