Na sajmu Biofach i srpski organski proizvodi

Na ovogodišnjem Međunarodnom sajmu organske hrane Biofach 2019, koji se od 13. do 16. februara održava u Nirnbergu, po prvi put izlažu i srpske kompanije, u organizaciji Privredne Komore Srbije (PKS) i Razvojna agencija Srbije (RAS), a uz podršku Nacionalne asocijacije Serbia Organica i nemačkog GIZ-a.

Devet kompanija iz Srbije predstaviće, u okviru 63 m2 velikog nacionalnog štanda, širok asortiman svojih organskih proizvoda, od svežeg, sušenog, liofiliziranog i zamrznutog voća i povrća, preko proizvoda od žitarica i uljarica, do sirća i grickalica. Kompanije koje učestvuju su: Ecoagri Serbia iz Bele Crkve, Suncokret iz Hajdukova, Drenovac iz Arilja, Zadrugar iz Ljubovije, All Natural Foods iz Nove Pazove, Den Juro Organic iz Beograda, Jovanjica iz Beograda, Mondi Lamex iz Kraljeva i Menex iz Kruševca.

Sajam BIOFACH (www.biofach.de/en) je najveća svetska izložba u oblasti organske proizvodnje, koja se, počev od 1990. godine, održava svakog februara u nemačkom gradu Nirnbergu pod pokroviteljstvom Međunarodne federacije pokreta organske poljoprivrede (IFOAM). Sajam okuplja više od 3.000 izlagača, a obiđe ga preko 50.000 posetilaca iz više od 130 zemalja, prenosi list Danas.

Pored međunarodne izložbe organskog sektora, ova manifestacija je i mesto trgovine i poslovanja, kao i mesto na kojem se kreiraju politike i trendovi u ovom sektoru. Kao rezultat okupljanja predstavnika iz sfere politike i javnog mnjenja, strukovnih udruženja i nevladinih organizacija, tokom sajma se oblikuju i budući trendovi na tržištu organskih proizvoda.

Tokom sva četiri dana trajanja sajma tradicionalno se održavaju konferencije, seminari i radionice, koji predstavljaju jedinstvenu platformu za razmenu znanja, informacija i profesionalnog umeća među proizvođačima, kupcima, dobavljačima i ostalim zainteresovanim stranama za inovativne proizvode i usluge iz organskog sektora i sektora prirodne kozmetike. U fokusu ovogodišnje diskusije biće odnosi između organskog i zdravlja, što je ilustrovano sloganom: Zdravo poslovanje u zdravoj sredini znači zdrava hrana!

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор