Sutra na Zlatiboru počinje Sretenjski market

Uz podršku Turističke organizacije Zlatibor i Turističke organizacije Užice, u hotelu Zlatibor Mona sutra počinje Sretenjski market, trodnevni sajam koji će na jednom mestu okupiti proizvođače i ljubitelje tradicionalnih proizvoda.

Posetioci Sretenjskog marketa moći će da se upoznaju sa raznovrsnom ponudom najkvalitetnijih domaćih pršuta, sireva, meda, rakije i vina, kao i mnogih drugih proizvoda po kojima je ceo ovaj kraj Srbije nadaleko poznat. Posetiocima će biti predstavljeni i neobični proizvodi poput prve organske rakije iz Srbije, med sa dodacima jagode, kajsije, maline, kao i džemovi sa lavandom i mentom, domaći liker od šumskih jagoda i zanatsko pivo.

Posetioci ovog svojevrsnog sajma tradicionalnih prehrambenih proizvoda imaće priliku da uživaju u degustacijama narodskih specijaliteta, a moći će i da prisustvuju i učestvuju u radu radionica posvećenih tematici tradicionalne proizvodnje, ali i u kvizu koji će najbolje učesnike nagraditi zanimljivim poklonima.

– Naša želja je da upotpunimo aktuelnu ponudu Zlatibora i da ljudima u periodu Sretenja i dečijeg zimskog raspusta ponudimo još jednu aktivnost kroz koju mogu da se zabave, upoznaju nešto novo i tako upotpune svoj odmor. Takođe, ideja je i da ohrabrimo kako lokalne, tako i regionalne proizvođače, kao i da im pružimo priliku da predstave svoje proizvode – kaže Dejan Pejčinović iz hotela Zlatibor Mona, a prenosi eKapija.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор