Daimlerov Smart prelazi na električni pogon

Nemačka automobilska kompanija Daimler najavljuje da će, sa izlaskom novog modela, gradski automobil Smart postati prvi brend koji je potpuno prešao na električni pogon, i poručuje da će stari motori sa unutrašnjim sagorevanjem završiti u muzeju.

Na Sajam automobila u Frankfurtu minijaturni gradski automobil je stigao sa poboljšanim dizajnom i manjim rasponom snage motora. Naime, Smart Fortwo, koji postoji u verzijama coupe i convertible, kao i Forfour pokretaće isključivo električni motor od 60 konjskih snaga, uz maksimalnu brzinu od 159 kilometara na sat.

Nova generacija dva mala modela od starijih će se razlikovati po izmenjenim izgledima farova i novoj rešeci radijatora. Unutrašnjost je modernizovana novim informatičko-zabavnim sistemom i bežičnom vezom sa pametnim telefonom, kao i sa više prostora za prtljag.

Iako su poznate gotovo sve tehničke karakteristike, a proizvodnja najavljena, Daimler još uvek nije objavio kada će se novi modeli Smarta pojaviti na tržištu, niti kolika će biti njihova cena.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор