Opel predstavio novu Corsu na električni pogon

Nemačka automobilska kompanija Opel, koja je u vlasništvu francuske PSA grupe, predstavila je električnu verziju šeste generacije popularne Corse, koja će mehaniku deliti sa novim Peugeotom 208, odnosno njegovom električnom verzijom e-208.

Nakon prelaska brendova Opel i Vauxhall u ruke PSA, nova Corsa je razvijana na CMP mehaničkoj platformi koju koriste Peugeot 208 i DS3 Crossback. Nova generacija Corse ima i novi dizajn i nešto drugačije proporcije, a po prvi put je dobila farove i stop svetla sa IntelliLux Matrix LED tehnologijom. Automobil je sada niži, što ga čini dinamičnijim, a tanja prednja maska i dvobojna karoserija upotpunjavaju sportski imidž nove generacije.

U unutrašnjosti novog modela napravljene su značajne promene. Znatno moderniji kokpit sa digitalnom instrument tablom i 7 inčnim ekranom multimedije (u osnovnoj verziji), opciono može imati i veliki ekran od 10 inča.

Elektromotor nove Corse od 136 ks (100 kW) razvija 260 Nm, a prema novom WLTP standardu autonomija vožnje iznosi oko 330 km. Struja se skladišti u baterijama kapaciteta 50 kWh, a na raspolaganju su tri režima vožnje: Normal, Eco i Sport. Uz pomoć brzog punjača baterije se mogu dopuniti do 80% maksimalnog kapaciteta za 30 minuta.

Corsa-e ubrzava od 0 do 50 km/h za samo 2,8 sekundi, dok joj za dostizanje stotke treba 8,1 sekunda. Nova Corsa stiže i sa brojnim sistemima vozačke asistencije, što će poboljšati bezbednost na putu. Među njima su adaptivni tempomat, upozorenje na drugo vozilo u mrtvom uglu, sistem za prepoznavanje saobraćajnih znakova i sistem pomoći prilikom parkiranja.

Iz Opela javljaju da će narudžbe za Corsu-e biti moguće u narednim sedmicama, cena za sada nije saopštena, a prve isporuke ovih električnih automobila evropskim kupcima planirane su do kraja 2019. godine.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор