Nemci otvorili u Žablju fabriku za preradu povrća

Nemačka kompanija “Mamminger konserven – SRB” juče je u Gospođincima kod Žablja otvorila fabriku za preradu povrća, u koju je investirala četiri miliona eura, a u kojoj će biti posla za oko 250 radnika, saoštavaju iz Pokrajinske vlade.

Osnovna delatnost ove kompanije je prerada krastavaca koje otkupljuje od više od 2.000 svojih kooperanata u Srbiji, a jedna trećina od oko 15.000 tona krastavaca prerađivaće se upravo u novoj fabrici u Gospođincima. Prema rečima predsednika Pokrajinske vlade Igora Mirovića, ova investicija je važna, jer će doprineti razvoju prehrambene industrije u našoj zemlji.

– Mere Vlade Republike Srbije i mere Pokrajinske vlade dale su rezultate. Kada je reč o prehrambenoj industriji u Vojvodini, u prvih šest meseci ove godine je zabeležen rast. U našoj zemlji postoje dobri uslovi za investiranje u prehrambenu industriju, zbog čega u ovu oblast usmeravamo značajna sredstva – rekao je Mirović i dodao da je u 2016. godini budžet Vojvodine iznosio 62 milijarde dinara, a da će 2020. dostići 80 milijardi dinara, što je omogućeno upravo razvitkom privrede i poljoprivrede.

– Imati ovakvu fabriku u Srbiji velika je i značajna stvar. Posle nešto više od godinu dana od postavljanja kamena temeljca, danas sa zadovoljstvom možemo reći da smo zajedno napravili korak ka budućnosti u kojoj ćemo zajedno nastaviti da razvijamo i proširujemo ovu fabriku, uz podršku Vlade Srbije i Vlade Nemačke – poručio je direktor nemačke kompanije „Mamminger konserven“ Klaus Herpel.

O važnosti nove nemačke investicije u našoj zemlji govorili su i nemački amasador u Srbiji Tomas Šib, direktor kompanije “Mamminger Conserven – Srbija” Oliver Ugrinaj i predsednik Opštine Žabalj Čedomir Božić.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор