Vojni aerodrom pretvoren u groblje novih Mercedesa

Fliegerhorst Ahlhorn / Mercedes Autos auf Halde

Na 2,5 kilometara dugoj pisti vojnog aerodroma Ahlhorn u Nemačkoj parkirano je 9.000 novih Mercedesa, ukupne vrednosti od gotovo milijardu eura, koje je nemački proizvođač bio prinuđen da povuče sa tržišta.

Na bivši vojni aerodrom šleperi već mesecima dovoze ogromne kontingente novih Mercedesovih vozila i lageruju ih na veoma dobro zaštićenu površinu, obezbeđenu video nadzorom, oko koje se svuda nalaze ogromni solarni paneli, javlja Radio Bremen.

Razlog za ovakav potez još uvek nije potpuno jasan, ali novinari Radio Bremena otkrivaju da je reč o automobilima iz američke fabrike u Tuskalosi u Alabami, koji u procesu proizvodnje nisu zadovoljili Mercedesove standarde. Kako navode, problemi sa kontrolom kvaliteta prinudili su Daimler na visoke troškove transporta i logistike kako bi oko 9.000 vozila dopremio iz Amerike u Nemačku, gde bi trebalo da budu dorađena.

Prema informacijama koji je izneo Automobilvohe, čak 40.000 novih Mercedesovih automobila ne može biti isporučeno tržištu zbog problema sa sedištima i branicima. U Mercedesu, međutim, kažu da je reč o normalnim procesima u proizvodnji, i da su takve logističke zone sasvim normalna stvar privremenog skladištenja.

Na ovom “groblju novih automobila” najviše ima SUV modela GLE i GLS, kupe vozila C i E klase, a mogu se videti i modeli sa CLS oznakama. Posebnu pažnju privlače vozila koja se već duže vreme ne proizvode, kao što su automobili ML i R klase.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор