Nemačka donacija za zaštitu građana Priboja

U cilju zaštite zaposlenih i korisnika tokom novog talasa pandemije, ustanovama socijalne zaštite u Priboju Nemačka razvojna saradnja je preko GIZ-a donirala medicinske maske, rukavice, vizire, dezinfekciona sredstva i beskontaktne toplomere.

Donacija je uručena u okviru projekta Nemačko-srpske razvojne saradnje „Usluge socijalne zaštite za osetljive grupe“ i obuhvata 2.777 pari rukavica, 2.777 zaštitnih maski, 105 vizira, 99 litara dezinficijenasa i 13 bezkontaktnih toplomera.

– Veoma je važno da zaposleni u socijalnoj zaštiti i jedinicama lokalne samouprave imaju odgovarajuću zaštitnu opremu kako bi podržali osetljive društvene grupe tokom epidemije. S obzirom na to da su osetljive društvene grupe ujedno izložene i većem riziku zaraze virusom Kovid-19, naš projekat nastavlja saradnju sa gradovima i opštinama u Srbiji, a podrška u vidu zaštitne opreme je jedan od tih primera – rekao je vođa projekta Markus Majer.

Pomoć za opštinu Priboj deo je obimnije podrške GIZ-a koja obuhvata 18 gradova i opština u našoj zemlji. U okviru te pomoći u narednih nekoliko dana biće uručeno ukupno 50.000 pari rukavica, 50.000 maski, 1.900 vizira, 1.800 litara dezinficijenasa i 230 beskontaktnih toplomera.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор