Donacija Udruženja Nemaca za somborsku bolnicu

U saradnji sa Gradskom bolnicom iz nemačkog grada Karlsruea, Udruženje Nemaca iz Ratkova kraj Odžaka pokrenulo je humanitarnu akciju doniranja medicinske opreme Opštoj bolnici Radivoj Simonović u Somboru.

Oprema vredna oko 500.000 eura obuhvata različite medicinske dijagnostičke aparate, opremu za potrebe hirurgije, preko 20 transportnih monitora i razne druge uređaje neophodne somborskoj bolnici, prenosi novosadski Dnevnik.

– Za donaciju je zaslužan Heribert Reh, poreklom iz Ratkova, koji je u Karlsrueu predsednik Udruženja Nemaca poreklom iz Vojvodine i bivši ministar unutrašnjih poslova Pokrajine Baden Virtenberg. Kako u ovom udruženju dominiraju nekadašnji Ratkovčani i Odžačani i njihovi potomci, deo opreme će se dopremiti i Domu zdravlja u Odžacima, a finansijske obaveze u vezi sa za prevozom i carinom servisiraće Udruženje Nemaca iz Ratkova – objašnjava Boris Mašić iz apatinskog Udruženja Nemaca Adam Berenc.

Nemci iz Karlsruea poručuju da je ova akcija način da pokažu zahvalnost svim Odžačanima, posebno Srbima starosedeocima i njihovim potomcima sa kojima su imali i održali bliske odnose.

Nekadašnji Ratkovčani i Odžačani nemačkog porekla i ranije su pomagali mesta iz kojih su potekli, te su do sada u više navrata Opštini Odžaci donirali vozila, među kojima je bilo i specijalizovanih vatrogasnih i kombi vozila.

Članovi menadžmenta bolnice izrazili su veliko zadovoljstvo ovom donacijom, ističući da je dobijena oprema veoma vredna i neophodna, pogotovo jer se radi o potpuno funkcionalnim uređajima starim svega pet godina.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор