Srpska policija dobila od Nemačke vozila i opremu

Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova Nemačke doniralo je MUP-u Srbije 29 vozila za pripadnike kriminalističke i granične policije, detektore za otkrivanje narkotika i eksploziva i uređaje za proveru ličnih dokumenata.

Po rečima ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, Srpska policija domaćinski upravlja sa opremom i vozilima koje je već dobila od Nemaca, a nova donacija, vredna oko milion eura, doprineće većoj efikasnosti policije u obavljanju svakodnevnih zadataka.

– Ovo je još jedan primer odlične saradnje srpske i nemačke policije, ali i pokazatelj snažnog unapređenja veza dve zemlje. Ozbiljan broj investitora iz Nemačke dolazi u našu zemlju, a zadatak naših policija je da osiguramo bezbednost građana obe zemlje i da svakodnevnim napornim radom pokažemo da smo sposobni da opravdamo njihovo poverenje – izjavio je Stefanović.

Zahvalivši se direktoru policije Diteru Romanu i Saveznom Ministarstvu unutrašnjih poslova Nemačke, Stefanović je istakao da donacije, ali i kontinuirana nemačka podrška srpskoj policiji, doprinose postizanju boljih rezultata u borbi protiv organizovanog kriminala, korupcije i ilegalnih migracija.

Diter Roman je tom prilikom rekao da je zadovoljan dosadašnjom saradnjom ministarstava unutrašnjih poslova dve zemlje, posebno graničnih službi, i izrazio uverenje da će ta saradnja i u budućnosti biti bazirana na odnosu punog poverenja i da će se razvijati u tom smeru.

Prema rečima direktora srpske policije Vladimira Rebića, sa direktorom Romanom su dogovoreni konkretni oblici saradnje dve policije na suzbijanju svih vidova kriminala.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор