Granična policija dobila od Nemačke 20 vozila

Srpski ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović i ambasador Nemačke u Srbiji Axel Ditman potpisali su juče protokol o primopredaji 20 vozila i opreme, koje je nemački Savezni MUP donirao graničnoj policiji Srbije.

Stefanović je tom prilikom objasnio da se radi o vozilima vrednim 300.000 eura, koja će jedinice granične policije Srbije koristiti u sprečavanju ilegalnih migracija na manje pristupačnim terenima, prenosi „eKapija“.

– Savezno ministarstvo unutrašnjih poslova i Vlada Nemačke su nam u poslednjih osam-devet godina donirali više od devet miliona eura u opremi, što ih svrstava među naše najznačajnije donatore – istakao je Stefanović zahvalivši se Nemačkoj na kontinuiranoj podršci i podsetio da je srpska policija od ove zemlje već dobila sedam vozila za kriminalističku policiju, a jedno za unutrašnju kontrolu.

Ambasador Ditman je naglasio da Nemačka sa ovom donacijom želi da olakša rad i pomogne pograničnoj policiji u suzbijanju ilegalnih migracija.

– Srbija je već godinama naš pouzdan partner u suzbijanju ilegalnih migracija, a borba protiv ilegalnih migracija, trgovine narkoticima, oružjem, kao i borba protiv terorizma, predstavljaju velike izazove koje zemlje samo zajedno mogu da prevladaju – poručio je Ditman.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор