Nemački MUP donirao srpskoj policiji još šest vozila

Nemačko Ministarstvo unutrašnjih poslova poklonilo je Upravi kriminalističke policije MUP-a Srbije šest vozila, čime je, po rečima nemačkog ambasadora Aksela Ditmana, želela da se zahvali srpskim kolegama kao pouzdanim, profesionalnim i angažovanim partnerima.

– U mnogobrojnim situacijama Upravu kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije doživeli smo kao pouzdanog, profesionalnog i angažovanog partnera, zbog čega nam je stalo da joj pružimo podršku – naglasio je tom prilikom Ditman, a prenosi agencija „Beta“.

Potpredsednik vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović je nakon sastanka sa ambasadorom Ditmanom, izjavio da je dobra saradnja srpske i nemačke policija pokazala odlične rezultate u suzbijanju organizovanog i svih drugih vidova kriminala, kao i zaštiti građana dve države.

Stefanović je podsetio na zajedničke akcije policija dveju zemalja u kojima su razbijene organizovane kriminalne grupe, a posebno je naglasio zaplenu 300 kilograma kokaina. Po njegovim rečima te akcije pokazuju da bliska saradnja i razmena informacija daju rezultate i omogućavaju da dve zemlje budu bezbednije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор