Omogućena zamena srpskih i nemačkih vozačkih dozvola

Nemački ambasador Aksel Ditman i direktor srpske policije Vladimir Rebić potpisali su Izjavu o namerama između Savezne Republike Nemačke i Srbije o procedurama za zamenu vozačkih dozvola.

Nakon potpisivanja Rebić je istakao da će na osnovu ove izjave brojnim srpskim državljanima koji žive i rade u Nemačkoj, biti omogućeno da srpske vozačke dozvole svih kategorija zamene za nemačke bez polaganja vozačkog ispita, ukoliko imaju prebivalište u Nemačkoj od najmanje šest meseci, prenosi agencija „Tanjug“.

– Ministarstvo unutrašnjih poslova je u prethodnom periodu ostvarilo odličnu saradnju sa Saveznim ministarstvom unutrašnjih poslova Nemačke, koje u ogromnoj meri pruža podršku našim reformskim aktivnostima kroz različite donacije, obuke i usavršavanja – rekao je Rebić.

Ambasador Ditman je istakao da ovaj korak predstavlja veliko olakšanje za građane obe zemlje, jer mogu na jednostavan način, po propisanim uslovima, bez polaganja vozačkog ispita zameniti svoje vozačke dozvole. On je naglasio da potpisana izjava predstavlja snažan simbol plodotvorene saradnje dve zemlje, saopštio je MUP Srbije.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор