Jača saradnja nemačkih, italijanskih i francuskih firmi u Srbiji

made-in-germany-rs-sastanak-meeting

U Beogradu je završen „Spid biznis miting“, poslovni sastanak predstavnika 80 nemačkih, italijanskih i francuskih kompanija koje posluju u Srbiji. Cilj sastanka jeste širenje mreže poslovnih kontakata i uspostavljanje veza za buduću privrednu saradnju na srpskom tržištu.

Tokom skupa, koji su organizovali Francusko-srpska privredna komora, Nemačko-srpsko privredno udruženje i Komora italijansko-srpskih privrednika, predstavnici stranih kompanija imali su priliku da kroz desetominutne razgovore, prošire mrežu svojih poslovnih kontakata i pronađu potencijalne partnere, prenosi agencija „Tanjug“.

Sanja Ivanić, generalna direktorka Fracusko-srpske privredne komore, podsetila je da se u njihovoj režiji „Spid biznis miting“ održava već po sedmi put u protekle tri godine, sa ciljem boljeg umrežavanja članova komore.

– Svi naši članovi žele da se susretnu sa što više ljudi. To je optimalni model sastanaka, jer u 10 minuta uspostavite prvi kontakt koji vam prosto daje ideju da li imate neku mogućnost za saradnju sa osobom naspram vas. U protekle tri godine organizovanja ovakvih sastanaka, bilo je poprilično uspeha i zadovoljstva među učesnicima – objasnila je Ivanićeva i najavila sledeći „Biznis miting“ u saradnji sa Francusko-rumunskom i Francusko-mađarskom privrednom komorom, za 27. oktobar u Novom Sadu.

Po rečima predsednika Nemacko-srpskog privrednog udruženja Ronalda Zeligera, inače generalnog direktora „Hemofarma“, „Spid biznis miting“ olakšava poslovne kontakte između članica, ali i između svih drugih kompanija zainteresovanih za njihove usluge.

– Mi to radimo već treću godinu i vrlo smo uspešni. Na ovim skupovima kompanije iskazuju zaintersovanost da učestvuju, a rezlultati ne izostaju – kaže Zeliger.

Oliver Lepori, generalni sekretar Italijansko-srpske privredne komore ističe da ta asocijacija okuplja najviše proizvodnih preduzeća među svojim članicama, a da su na ranijim ovakvim sastancima oni bili veoma zadovoljni uspostavljenim kontaktima i dogovorenom saradnjom. On je tom prilikom izvestio i da je pokrenuta inicijativa za stvaranje asocijacije evropskih komora u Srbiji, na kojoj se, kako kaže, već duže vremena radi.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор