„Metro“ donira 300.000 € za pomoć izbeglicama

made-in-germany-rs-metro-ag

Međunarodnoj federaciji Crvenog krsta (IFRC) „Metro Grupa“ će donirati 300.000 eura za hitnu pomoć Srbiji, Italiji, Grčkoj i Makedoniji, odnosno zemljama kojima je u ovom trenutku novac najpotrebniji.

Situacija u vezi sa povećanjem broja izbeglica iz zemalja u kojima traje rat ili je izražen politički i verski progon, postala je veliki izazov u poslednjih nekoliko nedelja, sa još nepredvidivim posledicama. Većina evropskih društava, a posebno Nemačka, vodi javnu debatu o tome kako da se nose sa ovim problemom, saopštili su iz te internacionalne kompanije sa sedištem u Nemačkoj.

Tim povodom „Metro Cash & Carry“ Srbija poziva zaposlene, kupce i partnere da se pridruže u pomoći migrantima, a pre svega da pokažu gostoprimljivost koja je vođena humanošću i solidarnošću. Metro takođe poziva sve zainteresovane pojedince da učestvuju u podršci izbeglicama, u vidu dobrovoljnog davanja hrane, odeće, opreme i pomoćnih sredstava u izbegličkim kampovima, kaže se u apelu kompanije.

Kao razlog za pokretanje ove humane kampanje, „Metro Cash & Carry“ navodi da kao kompanija nastoji da preuzme odgovornost i učestvuje u stvaranju odgovora na izazov izbegličke krize, zbog čega izražava veliku zahvalnost svojim kupcima koji na lokalnom nivou učestvuju u pružanju pomoći.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор