„Metro“ računa na kragujevačke proizvođače!

made-in-germany-rs-metro-ulaz

Nemački trgovinski lanac, kompanija „Metro Cash & Carry“, proslavlja ove godine desetogodišnjicu uspešnog poslovanja svog distributivnog centra u Kragujevcu, najavljujući tim povodom još bolju saradnju sa lokalnim proizvođačima i zadrugama.

– Sa poljoprivrednim gazdinstvima iz Kragujevca i okoline ostvarili smo saradnju na obostrano zadovoljstvo, jer su kupci iz ovog kraja prepoznali kvalitet lokalnih proizvoda, zbog čega je tokom sezone sveže voće i povrće lokalnih proizvođača veoma traženo. I u 2016. nameravamo da nastavimo saradnju sa dobavljačima, koji nude sveže proizvode iz Šumadije – izjavio je Dragan Dulić, viši rukovodilac operative distributivnih centara Metro Cash & Carry Srbija, prenosi „eKapija“.

U poslovnoj 2015. godini nemački Metro je u Kragujevcu ostvario pozitivne rezultate sa ukupnim rastom prometa od 6,4 procenta, za koji je u velikoj meri bilo zaslužno upravo Odeljenje Voće i povrće, navodi se u saopštenju kompanije.

Nemački trgovinski gigant u Srbiji posluje od 2005. godine. Danas Metro ima 6 distributivnih centara u Beogradu, Kragujevcu, Novom Sadu i Nišu, kao i četiri „Metro po meri“ prodavnice u Šapcu, Požarevcu, Užicu i na Paliću.

Metro Cash & Carry je u sastavu „Metro Group“, inače jedne od najvećih internacionalnih trgovačkih kompanija. Metro grupu čini više od 2.000 prodajnih centara u 30 zemalja sveta, sa oko 230.000 zaposlenih, a u finansijskoj 2014-2015. godini korporacija je ostvarila prodaju od oko 59 milijardi eura.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор