U „Metrou“ sir sa Paga i namaz od mangulice

made-in-germany-rs-metro-ulaz

Kompanija „Metro Cash & Carry“ jedini je veleprodajni lanac u Srbiji koji od sada u svojoj ponudi ima i premium tradicionalni asortiman, odnosno najkvalitetnije mlečne i mesne proizvode najcenjenijih nacionalnih proizvođača iz regiona.

U kompaniji kažu da će namazi od mangulice, pirotski kačkavalj, paški sir, pršut, kulen i mnogi drugi artikli koje su izabrali za svoje kupce, pružiti nezaboravno gastronomsko iskustvo uz zadovoljenje najviših kriterijuma istinskih gurmana, prenosi „promo“.

– Stalnim širenjem našeg asortimana nastojimo da kupcima ponudimo najkvalitetnije proizvode proverenog porekla i kvaliteta. Jedinstven izbor nacionalnih proizvoda iz našeg regiona, koji su napravljeni po tradicionalnoj recepturi, obogatiće svaku trpezu, i našim ugostiteljima omogućiti da upotpune svoju gastronomsku ponudu sa najboljim što region nudi. Cilj formiranja nacionalnog asortimana jeste upravo da objedinimo najkvalitetnije i najvoljenije proizvode sa prostora Srbije, Crne Gore i Hrvatske, i na taj način podržimo lokalne proizvođače, a kupcima ponudimo vrhunske specijalitete kojima se ovo podneblje ponosi – objašnjava Dušan Čolović, viši rukovodilac za odnose sa kupcima u ovoj kompaniji.

Što se sireva tiče, Metro preporučuje Pirotski kačkavalj i zlatarski koziji sir u tegli sa maslinovim uljem, koji se izdvajaju se po tradicionalnoj pripremi i specifičnom ukusu i mirisu. Paški sir je premium proizvod i nosilac najprestižnijih nagrada za kvalitet, a proizvodi se isključivo od ovčijeg mleka sa ostrva Pag. Tu je i široka lepezu proizvoda od mesa mangulice, koji važe za veoma zdrave zbog svojih niskokaloričnih svojstava. Iako manje kalorično, meso mangulice je jednako pogodno za pripremu svih tradicionalnih proizvoda kao što su šunka, pršuta, kobasice i kulen. Namaz od mangulice, pikantnog ukusa i teksture paštete sa određenom dozom hrskavosti, idealan je za pripremanje brusketa i raznih ukusnih predjela. Kulen od mangulice se izdvaja po dominantnom ukusu čistog mesa, dok se pikantni začini osećaju u tragovima. U Metrou se mogu naći i sremske kobasice, snack štapići, čvarci, suvi vrat i pečenica.

Ovakav raznovrstan asortiman tradicionalnih proizvoda iz regiona od sada se može pronaći u u svim Metro Cash & Carry distributivnim centrima u Beogradu i Novom Sadu.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор