„Minaqua“ pokriva od 22 do 25% srpskog tržišta

made-in-germany-rs-voda

Podaci Udruženja proizvođača mineralnih voda govore da je „Minaqua“ na prvom mestu po pojedinačnoj prodaji gazirane vode u pakovanju od dva litra. Godišnje iz te fabrike izađe 60 miliona boca, odnosno 120 miliona litara flaširanog dvolitarskog pakovanja.

U konkurenciji između 23 punionica u našoj zemlji, novosadska fabrika mineralne vode zauzima prvo mesto na ovdašnjem tržištu, jer pokriva od 22 do 25 procenata tržišta. To je jedina voda koja sadži prirodno rastvoreni jod, pa je i to razlog zašto prodaja ide bolje u odnosu na konkurenciju. Ovo ukazuje i da potrošači znaju koliko je prirodan jod bitan za ljudski organizam, prenosi novosadski „Dnevnik“.

– Iza nas je fabrika „Knjaz Miloš“, koja zauzima od 20 do 22 posto domaćeg tržišta, zatim su tu „Rosa“ i „Vrnjci“. Iako naša poslovna politika podrazumeva avansno plaćanje, „Minaqua“ ima dobar plasman na ovdašem tržištu zbog popularnog porodičnog pakovanja od dva litra. Biramo trgovce, a to znači da proizvod prodajemo samo onima koji odmah plaćaju, jer se naša roba proda za 24 sata, pa tako zahtevamo i da nam se plati. Svakako bi znatno više prodavali kada bismo hteli da dajemo bez avansa – objašnjava direktorka kompanije Sanja Bjelica.

Prema njenim rečima, u trgovinskim lancima je „Minaqua“ prisutna, ali ne u svim, jer fabrika nema transport od objekta do objekta. Fabrika ima pet proizvodnih linija plus liniju za proizvodnju ambalaže i pet bunara u sklopu preduzeća. Ispravnost vode se kontrološe na svakih 11 minuta u fabričkoj laboratoriji, dok se u akreditovanim laboratorijama rade i posebne analize fizičko-hemijske i mirkobiloške ispravnosti. Voda se crpi u zavisnosti od toga koja se linija koristi, a to su brze linije koje pune od 16.000 do 17.000 boca od dva litra na sat.

– U odnosu na druge proizvođače vode, jedino „Minaqua“ ima automatizovano skladište, sa posebnom opremom kojom se upravlja, a boce se slažu u palete u visinu, čime se povećava kapacitet. Što se tiče proizvodnih linija, u primeni je savremena tehnologija ne starija od pet godina. Prošle godine smo kupili proizvodnu liniju za negaziranu vodu, a ostalu opremu ne treba menjati, jer smo je modernizovali, i sada treba samo da pratimo moderne tehnologije – kaže Bjelica.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор