Carnex investira u zaštitu životne sredine

made-in-germany-rs-carnex-logo

Srpska kompanija “Industrija mesa Carnex” investirala je u 2015. godini više od 3 miliona eura u tehnološki razvoj koji prati najnovije svetske trendove u proizvodnji i ekologiji.

Prema rečima Tijane Anđelić, generalne direktorke ove kompanije, osim u najsavremenije automatske linije za punjenje pašteta i pogon za proizvodnju fermentisanih kobasica, Carnex je investirao i u najsavremenije postrojenje za preradu otpadnih voda, koje omogućava ispuštanje potpuno prečišćene vode u prirodni vodotok.

– U ekonomski vrlo izazovnoj godini koju prati pad kupovne moći i stagnacija životnog stnadarda, kompanija “Carnex” zadržava stabilnost i profitabilnost, ostvaruje rast izvoza, i nastavlja da investira u unapređenje proizvodnje, inovacije i ekologiju. Briga o potrošačima nam je na prvom mestu, stoga su nam bezbednost i kvalitet proizvoda koje im nudimo prioritet. Ponosni smo što smo po tome prepoznati, kako u našoj zemlji, tako i šire, kroz dobijene međunarodne sertifikate iz oblasti kvaliteta i bezbednosti hrane – objasnila je Anđelićeva.

Pored Crne Gore, BiH i Makedonije, kompanija “Carnex” je ušla i na tržišta Hrvatske i Slovenije, a tokom 2015. godine ostvarila je značajan rast i na drugim tržištima EU zemalja. U odnosu na prethodnu godinu izvoz u zemlje Evropske unije i Rusiju povećan je pet do šest puta. Dobijanjem HALAL sertifikata za posne, goveđe i riblje proizvode, kompanija je ostvarila sve preduslove i za nastup na tržištima sa pretežno muslimanskim stanovništvom.

“Industrija mesa Carnex” je jedna od vodećih mesnih kompanija u regionu i najveća na tržištu Srbije sa udelom od 18 procenata. Ova kompanija apsolutni je lider u kategoriji pašteta, sa 42 posto tržišnog udela, kao i u kategoriji gotovih jela, sa 52 posto svog udela na tržištu, prenosi “eKapija”.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор