„Karneks“ donira hranu za ugrožene

made-in-germany-bmw-carnex-pasteta

Da bi smanjila rasipanje hrane i pomogla onima kojima je pomoć najpotrebnija, kompanija “Karneks” svakog meseca donira raznim socijalnim ustanovama širom Srbije veliku količinu hrane.

Razultati istaživanja Britanskog Instituta industrijskih inženjera pokazuju da se širom sveta bacaju tone i tone hrane godišnje, dok sa druge strane u svetu milioni ljudi gladuje, a takva je slična paradoksalna situacija prisutna i u našoj zemlji.

Zbog toga je kompanija Karneks samo tokom poslednja tri meseca donirala oko 5 tona hrane koja se sastoji od preko 10 hiljada suvomesnatih proizvoda i pašteta, prenosi agencija „Tanjug“.

Karneksove donacije u hrani dobili su, između ostalih, prihvatilišta za decu, prihvatilišta za odrasle i stara lica, Žensko udruženje kolubarskog okruga, Centar za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj i SOS Dečije selo u Kraljevu, navodi se u saopštenju kompanije.

Uz ove donacije, kompanija se pridružila i projektu “magični doručak” humanitarne organizacije “Banka hrane”, koji je usmeren na decu sa posebnim potrebama iz 35 škola Srbije, kojima je donirala oko 100 kg hrane, dodaje se u saopštenju.

Informišite se jednom nedeljno o aktuelnim vestima - prijavite se na našu mejling listu

Оставите одговор